Switch in coronatijd

Zingen in coronatijd

Het afgelopen jaar was alles anders. Ook voor Switch. We gingen van lockdown naar beperkte versoepeling en weer terug naar lockdown. Repeteren in onze ‘eigen’ repetitieruimte was onmogelijk. Er werd gezocht naar alternatieven en zo kwamen we een paar keer terecht onder een grote overkapping bij recreatiecentrum Scholtenhof in Etten. Het was fijn om elkaar weer te zien en met elkaar te zingen, maar ideaal was het niet.

Korte versoepeling na de zomer

Na de zomervakantie pakten we gedurende vier weken de (aangepaste) draad in onze repetitieruimte weer op. Helaas duurde dat feestje maar tot oktober.

We besloten het anders te gaan doen: via ZOOM! Wie wilde en wie de mogelijkheid had,  deed mee. Wat was dat leuk! We zagen elkaar weer. Weliswaar digitaal maar we hadden weer (sociaal) contact. Onze dirigent deed de inzingoefeningen voor en thuis in onze eigen bubbel zongen wij mee. En wat een geweldige mogelijkheid om met iedere stemgroep in een break-out room te repeteren, soms met de dirigent erbij.

Ja, het was allemaal digitaal, maar we waren weer bij elkaar, we spraken elkaar weer en we zongen weer.

U-Sing Phone

Toch was ZOOM voor ons niet voldoende. We misten de uitdaging. We wilden zo graag als koor weer samen iets moois tot stand brengen. Dus gingen we op zoek naar andere mogelijkheden en onze dirigent kwam uit bij U-Sing Phone van Chorusonline. Een gouden vondst. Met VocalTrack heeft ieder koorlid individueel zes weken gestudeerd op ‘You can ’t hurry love’ van Phil Collins en ‘Try’ van Pink. We namen zelf onze stemmen op en uiteindelijk zette Chorusonline de muziek onder het geheel. WOW! Natuurlijk gaat er niets boven fysiek repeteren en zingen; maar wat zijn we trots op dit resultaat!

Drive-thru nieuwjaarsborrel

Toen werd het 2021. Nog steeds allemaal in lockdown. Gelukkig wist onze feestcommissie raad en konden we begin januari 2021, coronaproof, genieten van een bijzondere nieuwjaarsborrel: in eigen auto op een parkeerplaats langs drie stops waar we werden getrakteerd op een champagneglaasje appelsap, een stukje notencake en een hartig hapje. Met een mooie verlichte wijnfles en een opbergmap voor bladmuziek, keerden we in opperbeste stemming weer huiswaarts. Dankjewel feestcommissie voor dit leuke initiatief.

Huntenpop

Onder leiding van onze kok Moniek, koken de leden van Switch sinds enkele jaren voor de vrijwilligers van het muziekfestival Huntenpop in Ulft. Afgelopen jaar gooide corona helaas roet in het eten; het festival werd ‘opgeschort’. Erg leuk dat de organisatie van Huntenpop een aantal van onze leden vroeg voor een bijzondere foto voor hun Facebookpagina. Het is duidelijk dat corona geen vat heeft op onze culinaire band met Huntenpop.

Wandelen en zingen

Eind maart grepen de koorleden van Switch een paar prachtige, zomerse dagen aan om in de omgeving van Voorst, gemeente Oude IJsselstreek, te gaan wandelen en zingen. In groepjes van twee genoten we al zingend van zon, natuur en mooie melodieën. Wel zorgen dat we voor het ingaan van de avondklok weer thuis waren.