Switch zanggroep

swingt en raakt!

Over Switch

Switch is een zanggroep die streeft naar variatie in de breedste zin van het woord.
Zo werken wij met onze verschillende leden, mannen en vrouwen van allerlei leeftijden en achtergronden,
aan het opbouwen en uitbreiden van een zeer divers repertoire.

Ons koor valt op door harmonieuze meerstemmigheid. Wij maken graag gebruik van een begeleidingsband om onze zang te ondersteunen, maar zingen daarnaast met hetzelfde plezier a capella. Bovendien zorgen we voor afwisseling in swingende uptempo nummers en fijne luisterliedjes. De liedlijst bevatten overwegend Engelse teksten, hoewel we ook in het Nederlands en tegenwoordig zelfs in het Frans van ons laten horen.

Bij zanggroep Switch vinden we het heel belangrijk om lol te maken met elkaar en te genieten van de muziek die we samen maken. Op de dinsdagse repetities gaan het verbeteren van de koorkwaliteit en pret hebben dan ook steeds hand in hand. Onder leiding van onze enthousiaste en deskundige dirigente Belinda Kamps oefenen we elke week diverse aspecten van de zangtechnieken, die we vervolgens leren toepassen op de liederen die we zingen.

Switch bestaat uit ongeveer 25 leden, maar er is altijd plek voor nieuwe mensen die het leuk vinden om te zingen en zich willen inzetten om ons koor te versterken. Repetities vinden plaats op dinsdagavond van 20:00 tot 22:00 in ’t Laer in Etten.

Geïnteresseerden kunnen contact opnemen
met Caroline Wezenberg:

of mailen naar
switch.koor@gmail.com

Onze dirigent

De muzikale leiding van Switch is sinds september 2016 in handen van dirigent Belinda Kamps. Zij is verantwoordelijk voor een groot deel van de arrangementen. Onder haar bevlogen en zeer enthousiaste leiding is elke repetitie weer een nieuwe belevenis en is volledig in overeenstemming met hetgeen zij over zichzelf vertelt:

“Als klein meisje hield ik al van zingen. Toen ik er oud genoeg voor was, werd ik lid van het plaatselijke kerkkoor en daarna, op de middelbare school, ging ik zingen in een twaalfkoppige soulband. Twijfelen over een vervolgopleiding hoefde ik niet: ik ging naar het Arnhemse conservatorium, waar ik klassieke zang studeerde bij Tom Sol. Ik ben er afgestudeerd als docerend en als uitvoerend musicus. Met die twee diploma’s op zak ben ik zangles gaan geven op verschillende muziekscholen, terwijl ik ook zelf regelmatig als zangeres optrad.

Met ongelofelijk veel plezier leid ik de wekelijkse repetities en de optredens van het koor. Natuurlijk is het van belang dat de melodieën en teksten kloppen, maar tekstbeleving vind ik ook erg belangrijk. Wanneer je weet waar een lied over gaat, je in kunt leven, dan pas breng je het over zoals het bedoeld is.

Nog steeds ga ik zingend door het leven. Als zangeres, zangpedagoog, coach en dirigent. En dat alles met hart en ziel.”

BINNENKORT

Zaterdag 29 september 2018

nemen we deel aan een nazomerconcert

Optredens

In het Romienendal Aalten 02.07.2017

18 april 2018 muziekschool Doetinchem

Inzingen in de buitenlucht naast de muziekschool

Ook meezingen?

Zoals elk koor kan ook Switch nieuwe leden gebruiken.
Wij zijn met name blij als de mannen tenoren en bassen versterkt worden.

Iedereen die kan en durft te  zingen is welkom om een repetitie bij te wonen.
Laat vooraf wel even weten dat je wilt komen luisteren door te bellen.

Switch repeteert iedere dinsdagavond in het dagcentrum ‘t Laer
Ulftsestraat 30, 7075 DD te Etten van 20:00 uur tot 22:00 uur.
Vanaf 19:45 uur staat de deur open.

Wil je meer informatie bel of mail ons
en we zullen zo snel mogelijk contact met je opnemen
.

Mail: switch.koor@gmail.com